В обігу багато фальшивих купюр 500 гривень: як розпізнати підробку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В обігу багато фальшивих купюр 500 гривень: як розпізнати підробку

Кримінал
38375
Правоохоронці кілька разів повідомляли про викриття зловмисників, які підробляли фальшиві гроші. Частина фальшивок потрапила в обіг, і тепер українці ризикують отримати підроблені купюри на ринках і в магазинах. Втім, підробку можна розпізнати самостійно.
Банкіри кажуть, що більшість фальшивих грошей в обігу мають погану якість. Високоякісні підробки зустрічаються рідко. Зазвичай фальшивки виглядають гірше від оригіналу.
Є кілька правил, щоб не отримати фальшивку:
фальшивомонетникам полюбилися купюри номіналом 500 гривень 2006 року. Їх підробляють найчастіше;
потрібно уникати розраховуватися великими купюрами в громадському транспорті, кіосках, маленьких магазинах, в яких не встановили на касах спеціальні детектори;
ознайомитися на сайті НБУ з описом захисних елементів і зовнішнім виглядом поширених банкнот;
поступово переходити на безготівкові розрахунки. Це не тільки убезпечить від фальшивок, а й дозволить уникнути крадіжки і втрати коштів (якщо ви все свої гроші зберігайте в банку, також варто акуратно поводитися з банківською картою і дотримуватися всіх заходів безпеки).
Рідше підробляють купюри номіналом до 100 грн, бо це невигідно. Але купюри вищим номіналом фальшивомонетники виготовляють в домашніх умовах валізами.
Реалізовують такі підробки через спеціальні канали в Telegram або профільні форуми. Роблять це не самі фальшивомонетники, а їх реалізатори. Куплені гроші доставляються «Новою поштою» або через «закладки». Наприклад, ховають їх на вулицях і відправляють замовнику місце з описом.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас