Україна може отримати близько $3 мільярдів прямих іноземних інвестицій у 2021 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може отримати близько $3 мільярдів прямих іноземних інвестицій у 2021 році

Казна та Політика
203
Україна поточного року може отримати близько 3 млрд доларів прямих іноземних інвестицій.
Про це радник президента України з економічних питань Олег Устенко заявив в ефірі каналу «Україна 24», повідомляє пресслужба Офісу президента.
За його словами, співпраця України з Міжнародним валютним фондом продовжується. Верховна Рада має ухвалити зміни до законодавства, необхідні для отримання чергового траншу.
«Ми очікуємо, що отримаємо в цьому році транш МВФ. У нас програма розрахована на 5 мільярдів доларів – 2,1 мільярда ми вже отримали», – зазначив він.
Устенко наголосив, що вимоги програми співпраці з МВФ збігаються з програмою Президента Володимира Зеленського, на чому глава держави неодноразово наголошував. Йдеться, зокрема, про необхідність судової реформи та забезпечення функціонування антикорупційної інфраструктури.
Так, для внесення змін в українське законодавство в частині судової системи Президент проводив багато зустрічей, спілкувався з українськими та іноземними експертами й переконував депутатів Верховної Ради.
«Програма відбувається. Щойно будуть проголосовані у Верховній Раді відповідні законодавчі ініціативи Президента, ми можемо сказати, що з нашого боку ми виконали те, що обіцяли. Обіцяли виконати не тільки МВФ – ми не робимо це для когось, ми робимо це для українського народу», – сказав радник глави держави.
Устенко наголосив, що успішна співпраця з МВФ дасть Україні змогу робити більш вигідні запозичення на міжнародному ринку і є хорошим сигналом для іноземних інвесторів.
Також він додав, що 2020-й був складним у питанні залучення інвестицій, але українська економіка може отримати близько 3 млрд доларів прямих іноземних інвестицій у поточному роцi.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас