«Бизнес без галстуків» - розмова з Віталієм Романчукевичем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Бизнес без галстуків» - розмова з Віталієм Романчукевичем

Особисті фінанси
102
У новому випуску передачі «Бізнес без Галстуків», який з’явився в ефірі телеканалу «Перший діловий» 25 лютого 2021, був гостем Віце-президент Асоціації українських банків, Перший заступник Голови Правління АКБ «Індустріалбанк» Віталій Романчукевич.
«Бизнес без галстуків» - розмова з Віталієм Романчукевичем
Разом з ведучою проекта Веронікою Ніксон було піднято та обговорено багато питань. Зокрема: співпраця України з МВФ, які фінансові послуги найбільш популярні серед населення, які прогнози по зростанню ВВП, наскільки вразлива банківська система сьогодні і що буде з курсом долара.
Віталій Романчукевич надав фахові відповіді на ці та багато інших запитань.
«Насправді, в минулому році з початком пандемії банківська система була в стані турбулентності, але її ліквідність і фінансова стійкість показали готовність системи до такої складної ситуації.
Також сьогодні одним з основних викликів для банків України є робота з портфелями, які є негативно класифікованими – в багатьох банках достатньо велика кількість неповернених кредитів, проблемних кредитів. Тому саме в роботі з реструктуризацією, в роботі з позичальниками – це основний напрямок, куди треба дивитись та рухатися банківській системі.
Основна ж функція банківської системи – задоволення потреб споживачів, це якісне обслуговування клієнтів та збільшення обсягів кредитування».
На питання «Наскільки для сучасної людини важлива фінансова грамотність?» Віталій Вікторович відповів так:
«Виховання фінансової грамотність має починатися з дитячого віку. В наш час при рості цифровізації і низькій фінансовій грамотності сильно зростають фінансові маніпуляції та шахрайство. Тому населенню треба «підтягувати» свої знання».
Чи є банківська система ліквідна сьогодні?
«Сьогодні банківська система є достатньо ліквідною: коррахунки банків плюс депозитні сертифікати складають близько 200 млрд гривень, що на сьогодні є достатніми для виконання її основних функцій».
Дивіться відповіді на всі питання у відео за посиланням:
За матеріалами:
Індустріалбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас