Докази порушень у ПриватБанку до його націоналізації зайняли 22 коробки - Рожкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Докази порушень у ПриватБанку до його націоналізації зайняли 22 коробки - Рожкова

Фондовий ринок
336
В результаті проведення міжнародною компанією Kroll аудиту Приватбанку, правоохоронцям були передані 22 коробки матеріалів з доказами щодо шахрайських дій колишнього керівництва банку.
Про це в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» сказала перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова.
«Дослідження Kroll охопило десятирічний період роботи Приватбанку до націоналізації. І воно підтвердило наші висновки. Не просто підтвердило, це 22 коробки документів, доказів, первинних документів, висновків, схем, які ми передали в правоохоронні органи», — розповіла Рожкова.
Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку (найбільші – бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов), вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк. Щоб врятувати його, держава здійснила докапіталізацію більш ніж 155 млрд грн.
На початку 2018 міжнародна компанія Kroll, яка проводила судовий аудит (forensic audit) ПриватБанку, підтвердила, що банк був об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій як мінімум протягом десяти років до націоналізації, що призвело до завдання банку збитків щонайменше в 5,5 млрд дол. США.
Колишні власники банку вважають націоналізацію незаконною. Тривають судові спори (і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас