Сувенірна банкнота "Леонід Каденюк — перший космонавт незалежної України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сувенірна банкнота "Леонід Каденюк — перший космонавт незалежної України"

Особисті фінанси
26
Національний банк України випустив сувенірну банкноту присвячену першому космонавту незалежної України Леоніду Каденюку, який у 1997 році здійснив політ на американському космічному шатлі “Колумбія” (місія STS-87) у складі міжнародного екіпажу.
Український космонавт-дослідник виконав широкий спектр робіт у рамках спільного українсько-американського експерименту, завданням якого було дослідження впливу мікрогравітації на ріст і розвиток вищих рослин.
Сувенірна банкнота виготовлена на папері з водяним знаком (зображення земної кулі з материками), у товщу паперу введено 1,5-міліметрову захисну стрічку паралельно меншій стороні банкноти і захисні волокна, що набувають флуоресцентного світіння під дією ультрафіолетових променів. Сувенірну банкноту віддруковано за допомогою офсетного, інтагліо, трафаретного та високого способів друку з використанням захищених фарб. Розміри сувенірної банкноти 80 х 170 мм.
Вартість банкноти 150 грн, вартість банкноти із сувенірною упаковкою 179 грн. Придбати банкноту можна у відділеннях Таскомбанку.
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас