Зеленський призначив ексміністра фінансів Маркарову послом України у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський призначив ексміністра фінансів Маркарову послом України у США

Казна та Політика
259
Президент Володимир Зеленський підписав указ № 75/2021 про призначення ексміністра фінансів Оксани Маркарової надзвичайним і повноважним послом України у США.
Про це повідомляє Офіс президента.
«Вітаючи Оксану Маркарову з призначенням, глава держави зазначив, що її кандидатура має три ключові переваги: патріотизм, високий фаховий рівень та дуже позитивне сприйняття у США», — йдеться у повідомленні.
«Переконаний, що ці три чинники є формулою успіху для зміцнення стратегічного партнерства України та США», — сказав Зеленський.
За його словами, Маркаровій необхідно зосередитися насамперед на налагодженні ефективного діалогу з адміністрацією нового президента США Джо Байдена.
Також необхідно активно працювати з Конгресом США, підтримувати постійний діалог із законодавцями та зміцнювати двопартійну підтримку України.
«Володимир Зеленський акцентував увагу на важливості залучення США до процесу врегулювання на Донбасі, а також до зусиль з деокупації Криму. Окрему увагу президент приділив необхідності посилення санкцій Сполучених Штатів проти Росії, зокрема щодо проекту „Північний потік-2“. Принципово важливою є й підтримка Вашингтоном євроатлантичного курсу України, передусім у питанні ухвалення рішення НАТО щодо надання Україні ПДЧ», — додали в ОП.
Також, за словами Зеленського, серед основних завдань нового посла України у США — сприяти продовженню підтримки з боку США внутрішньої трансформації України для покращення добробуту громадян.
«Також я впевнений, що Оксана Маркарова покаже приклад у розвитку економічної дипломатії: у залученні прямих іноземних інвестицій в Україну, у просуванні українського експорту та відстоюванні інтересів українського бізнесу, що є особливо важливим питанням для всіх наших дипломатичних представників і чого я від них вимагаю», — сказав президент.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас