Винайдено батареї з терміном служби 28 000 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Винайдено батареї з терміном служби 28 000 років

Енергетика
2453
Каліфорнійський стартап NDB представив батарею, яка використовує ядерні відходи, термін служби якої становить понад 28 000 років.
Живлення наноалмазної батареї походить від радіоактивних ізотопів, які використовуються в ядерних реакторах. Радіоактивне ядро батареї захищено декількома шарами синтетичних алмазів, одного з найбільш твердих матеріалів на планеті.
Енергія поглинається алмазом за рахунок непружного розсіювання, яке використовується для вироблення електрики. Наноалмазні батареї можуть бути використані для живлення пристроїв і машин будь-якого розміру, від літаків та ракет до смартфонів.
Німа Голшаріфі, генеральний директор і співзасновник NDB, сказав: «Як члени суспільства, ми надзвичайно стурбовані благополуччям планети і зосереджені на тому, щоб зберегти нашу планету для майбутніх поколінь. З батареєю NDB ми досягли грандіозного, новаторського, запатентованого технологічного прориву — батарея, яка не виділяє шкідливих речовин, працює тисячі років і призначена для виділення енергії».
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас