Siemens запустить у Великій Британії виробництво водневих автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens запустить у Великій Британії виробництво водневих автомобілів

Технології&Авто
506
Німецька енергетична компанія Siemens запустить масове виробництво декількох моделей автомобілів на водневих паливних елементах.
Про це йдеться в меморандумі про взаєморозуміння, який концерн уклав з британським стартапом Riversimple, повідомляє hightech.plus.
За інформацією видання, підрозділ Siemens UK профінансує будівництво двох нових підприємств на території Великої Британії, кожне з яких вироблятиме по п’ять тисяч автомобілів на рік.
Спочатку Riversimple отримає необхідні ресурси для масового виробництва двомісного купе Rasa, яке запустять в 2023 році, а потім для водневого фургона, який будуть випускати з 2026 року.
У довгостроковій перспективі Riversimple планує надати клієнтам в лізинг 180 тисяч водневих автомобілів до 2032 року.
Riversimple була заснована в 2007 році і розробила свій перший водневий автомобіль більше ніж 10 років тому. Однак компанії не вдавалося вийти на масовий ринок через обмежене виробництва — максимальний обсяг поставок обмежувався 5 тисячами моделей Rasa на рік.
Siemens UK дозволить Riversimple збільшити швидкість виготовлення автомобілів в три рази і створити 220 нових робочих місць.
Пізніше Siemens допоможе Riversimple сформувати надійні ланцюжки постачань водню і поступово ще наростити виробничі лінії. Британський стартап буде як розширювати наявні підприємства, так і будувати нові.
Крім цього, компанія планує розробити ще один легковий автомобіль і невеликий мінівен — обидві моделі будуть поставлятися з водневим двигуном і побудовані на тій самій платформі, що і Rasa.
«Siemens поділяє нашу пристрасть до сталого розвитку, водню та економіки замкнутого циклу і має великий досвід у сфері технологічного програмного забезпечення та моделювання заводів, а також фінансування технологічного сектору», — заявив керівний директор Riversimple Хьюго Спауерс.
Одночасно з анонсом угоди з Siemens, Riversimple також оголосила про нову мету — залучити $ 200 млн протягом трьох років. Ці гроші також підуть на будівництво нових підприємств і фінансування розробок компанії.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас