Qualcomm представила еталонний дизайн легких AR-окулярів з підключенням до смартфону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm представила еталонний дизайн легких AR-окулярів з підключенням до смартфону

Технології&Авто
486
Компанія Qualcomm в першу чергу відома як виробник чіпів, але сьогодні вона представила новий еталонний дизайн окулярів доповненої реальності. Пристрої на його основі можна буде підключати до смартфону або комп’ютера за допомогою роз’єму USB-C. Система, що отримала назву XR1 Smart Viewer, буде легкою і компактною. Її дизайн наближений до звичайних сонцезахисних окулярів. Повідомляється, що перший пристрій на базі XR1 Smart Viewer буде випущено вже в середині цього року.
XR1 Smart Viewer розроблений як аксесуар для смартфона або комп’ютера, а не як самостійний продукт. Пристрій використовує два OLED-дисплеї з роздільною здатністю Full HD і частотою оновлення 90 Гц. В окулярах застосовується масив камер і датчиків, що дозволяє реалізувати такі можливості, як відстеження положення рук користувача в просторі, а також виявлення площин в навколишньому середовищі. Завдяки цьому пристрій дозволить користувачеві, наприклад, вивести кілька віртуальних вікон на стіну, або розмістити віртуальний об’єкт на столі і взаємодіяти з ним за допомогою жестів. Проте, як і більшість окулярів доповненої реальності, XR1 Smart Viewer має досить вузький кут огляду в 45 градусів, що приблизно відповідає показнику Microsoft HoloLens 2.
Qualcomm представила еталонний дизайн легких AR-окулярів з підключенням до смартфону
Lenovo вже анонсувала продукт, заснований на еталонному дизайні XR1 Smart Viewer. Йдеться про окуляри ThinkReality A3, які були представлені на виставці CES 2021 в січні. Пристрій вийде на ринок в середині цього року, проте його ціна поки що невідома.
XR1 Smart Viewer відрізняється від представлених раніше платформ Snapdragon XR1 і XR2, що являють собою повноцінні набори мікросхем для окулярів віртуальної і доповненої реальності. Новий пристрій покладається на комп’ютер або смартфон і не може функціонувати самостійно. Саме завдяки такому компромісу XR1 Smart Viewer наближається за габаритами до звичайних окулярів.
Qualcomm останні пару років активно просуває технології доповненої реальності. Компанія впевнена, що AR-гарнітури можуть стимулювати ринок 5G, що зароджується, за рахунок популяризації додатків змішаної реальності, які потребують високої пропускної здатності мереж. Раніше Qualcomm співпрацювала з китайською компанією Neral, що розробляє AR-гарнітури для споживчого ринку. Гарнітура Neral Light в кінці минулого року дебютувала в Південній Кореї і Японії, а в цьому році очікується її вихід на ринки США і Європи. Як і у випадку з XR1 Smart Viewer, для роботи пристрою необхідне підключення до смартфону. Варто відзначити, що плани щодо запуску подібного пристрою в цьому році озвучувала і Facebook.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас