Hyundai оголосила глобальне відкликання електромобілів через небезпечні батареї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai оголосила глобальне відкликання електромобілів через небезпечні батареї

Фондовий ринок
604
Hyundai Motor оголосила про глобальне відкликання електромобілів для заміни акумуляторних батарей у зв’язку з ризиком загоряння. Разом з попереднім відкликанням витрати південнокорейської компанії на усунення проблем складуть близько 1 трлн вон ($900 млн).
Всього замінять батареї в близько 82 тис. електромобілів Hyundai по всьому світу. Здебільшого це стосується бестселера компанії-моделі Kona EV, якої буде відкликано близько 76 тис. штук. Також відкликання торкнеться моделі Ioniq EV і Elec City.
Компанія в жовтні минулого року оголосила про добровільне відкликання партії Kona EV у зв’язку з кількома спалахами для перевстановлення програмного забезпечення. Але в січні цього року сталося загоряння одного з електромобілів, який вже відкликали, і влада Південної Кореї почала розслідування, щоб з’ясувати, наскільки ефективним було виправлення дефектів.
Постачальник батарей LG Energy Solution, підрозділ LG Chem, вказав у заяві, що причина загорянь криється не в дефекті батарей, а в системі швидкої зарядки, використовуваної в електромобілях Hyundai.
За даними Міністерства транспорту Південної Кореї, близько 15 випадків загорянь Kona EV-11 сталося в Південній Кореї, два в Канаді і по одному у Фінляндії та Австрії.
Hyundai зазначила в заяві, із загальних витрат на відкликання в 1 трлн вон близько 38,9 млрд вон припадає на перше відкликання електромобілів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас