Аудит Міненерго виявив втрату 1,5 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудит Міненерго виявив втрату 1,5 мільярда

Казна та Політика
445
Департамент внутрішнього аудиту Міністерства енергетики виявив, що з травня 2017 року до грудня 2020 року бюджет недоотримав 1,5 млрд грн.
Про це повідомляється на сайті Міненерго.
«Департаментом внутрішнього аудиту Міністерства енергетики України було проведено оцінку стану виконання постанови від 21 лютого 2017 року „Про забезпечення ефективного використання газорозподільних систем або їх складових“. Складено звіт, яким надано негативну оцінку діяльності Міненерго щодо виконання вимог Постанови № 95 та виявлено порушення, допущені працівниками Міністерства», — йдеться у повідомленні.
Зазначається, що розрахункова сума недоотриманих бюджетом надходжень за період з травня 2017 року по грудень 2020 року включно становить 1550 млн гривень.
«При цьому існує ризик заниження прогнозних платежів до бюджету через наявність у переліках об’єктів основних засобів з нульовою залишковою вартістю внаслідок неприведення їх балансової вартості, яка є основою для нарахування плати за надане в експлуатацію майно, що належить державі, до справедливої», — йдеться у звіті.
Серед виявлених порушень названо підписання з операторами газорозподільних систем договорів експлуатації газорозподільних систем або їх складових, яких не було в затвердженій постановою № 95 редакції примірного договору.
«Через невідповідність укладених угод умовам примірного договору, затвердженого постановою № 95, операторами ГРС протиправно отримано вигоду у вигляді використання ними державного майна на безоплатній основі, а також завдано істотної шкоди державним інтересам, оскільки державний бюджет за період з 1 травня 2017 року до теперішнього часу не отримав кошти від операторів ГРС за використання державного майна», — зазначається у звіті.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас