Уряд має намір виконати вимогу МВФ щодо повернення активів збанкрутілих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд має намір виконати вимогу МВФ щодо повернення активів збанкрутілих банків

Казна та Політика
551
Кабінет Міністрів утворив міжвідомчу робочу групу з питань повернення активів збанкрутілих банків. Також затверджений посадовий склад та положення про групу.
Постанова ухвалена під час засідання уряду 24 лютого, яке транслювалося на Youtube-каналі Кабміну.
Згідно з постановою, групу очолить прем’єр-міністр України. Заступником буде голова Національного банку (за згодою).
Також до групи увійдуть міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, міністр юстиції (заступник керівника), генеральний прокурор (за згодою), заступник керівника Офісу президента (за згодою), директор Національного антикорупційного бюро (за згодою), директор – розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (за згодою).
Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, робоча група створюється з метою забезпечення належного виконання положень п. 19.b Меморандуму про економічну та фінансову політику за діючою програмою Стенд-бай з Міжнародним валютним фондом та із урахуванням обговорень, які проводяться з представниками МВФ в рамках поточної роботи місії МВФ в Україні.
Крім того, створення робочої групи викликане необхідністю інтенсифікувати роботу щодо напрацювання комплексу заходів по зменшенню витрат держави на збанкрутілі банки, заходів щодо поліпшення повернення активів колишніх власників збанкрутілих банків та пов’язаних з ними осіб.
Нагадаємо, в Україні за останні роки збанкрутіла більшість банків. Станом на 1 січня 2021 року загальна сума виплат гарантованого відшкодування вкладникам банків сягнула 90,1 млрд гривень.
Місія МВФ працювала в період з 21 по 23 грудня 2020 року і з 11 січня по 12 лютого 2021 року. У результаті сторони не домовилися про перегляд програми Stand-by, що призвело б до виділення чергового траншу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас