Державна судова адміністрація несправедливо розподіляє бюджетні кошти — Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державна судова адміністрація несправедливо розподіляє бюджетні кошти — Мінфін

Казна та Політика
228
Міністерство фінансів України відзначає несправедливий розподіл бюджетних коштів Державною судовою адміністрацією (ДСА), зокрема нерівномірне визначення заробітної плати співробітникам апаратів різних судів.
«Аналіз наданої ДСА інформації свідчить про наявність суттєвих прогалин в розподілі в 2021 році ресурсу між судами, іншими органами і установами системи правосуддя, а їх 678», — цитує прес-служба Мінфіну заступника міністра Романа Єрмоличева на сайті в середу.
«Сьогодні Мінфін отримує сотні звернень від судів про недостатній фінансовий ресурс на реалізацію судами повноважень, зокрема, про відсутність коштів на виплату зарплати. Ми бачимо, що в окремих судах виплати зарплати ледь досягають кількох тисяч гривень, в інших — 20−30 тис. грн, а деякі отримують по 30−50 тис. грн. Це неприпустимо», — пояснив Єрмоличев.
Він підкреслив, що мова йде не про зарплати суддів в розмірі понад 100 тис. грн, а співробітників апаратів судів.
Водночас середньомісячна зарплата співробітників апарату всіх територіальних управлінь ДСА передбачена в розмірі 23,8−30,6 тис. грн, співробітників служби судової охорони — 21,5 тис. грн, в апараті ДСА — 44,7 тис. грн, Вищої кваліфікаційної комісії суддів — 60,1 тис. грн, Національної школи суддів — 54,1 тис. грн, зазначив заступник міністра.
Роман Єромличев зазначив, що перед обговоренням додаткового фінансування судової влади в 2021 році слід розібратися зі справедливим розподілом ДСА як головного розподільника коштів того ресурсу, який є в наявності. Крім цього стоїть питання затвердження ДСА нормативів фінансового забезпечення судів та установ, що дозволить використовувати їх для планування обсягу видатків на судову владу з урахуванням прогнозних макропоказників розвитку економіки і фінансових можливостей бюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас