США схвалили дії України щодо підозр колишнім посадовцям ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США схвалили дії України щодо підозр колишнім посадовцям ПриватБанку

Фондовий ринок
327
Посольство США в Україні назвало підозри у справі ПриватБанку, які оголосило Національне антикорупційне бюро, важливим кроком у боротьбі з корупцією.
Про це йдеться в повідомленні американського дипвідомства у Твіттері.
«Вітаємо НАБУ, ОГП та Україну за рішучі дії проти колишніх посадовців ПриватБанку, яким повідомили підозри у розтраті мільйонів гривень українських платників податків. Такі відважні дії є важливим кроком у боротьбі з корупцією», — сказано в повідомленні.
Нагадаємо, прокуратура підготувала повідомлення про підозру трьом колишнім посадовцям ПриватБанку.
Зокрема, повідомлено про підозру колишньому першому заступнику Голови правління «ПриватБанку», який в понеділок намагався покинути Україну на приватному літаку в напрямку Відня. Завдяки зусиллям правоохоронців літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль», де експосадовця було затримано.
Колишньому Голові правління банку та начальнику департаменту фінансового менеджменту, яка одночасно обіймала посаду першого заступника Голови правління пов’язаної з банком юридичної особи, повідомлено про підозру у спосіб, передбачений Кримінально-процесуальним кодексом України. Підозрювані спричинили збитки у сумі 136 млн гривень.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас