Компанія Wintershall Dea заявила, що завершила інвестиції у «Північний потік-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Wintershall Dea заявила, що завершила інвестиції у «Північний потік-2»

Фондовий ринок
567
Wintershall Dea завершила інвестиції в «Північний потік-2», вклавши 730 млн євро. Подальше фінансування проекту компанією не планується.
Про це йдеться в звіті Wintershall Dea за четвертий квартал і 2020 рік.
«Платежі за кредитом для Nord Stream 2 склали 730 млн євро і були завершені до перегляду закону США „Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій“ (CAATSA). Подальші виплати не плануються», — йдеться в звіті.
Розгляд апеляції Wintershall Dea на штраф польського регулятора UOKiK за участь європейської компанії в проекті будівництва «Північного потоку-2» може зайняти 3−5 років, стверджує компанія.
«Група вважає, що штраф не обґрунтований і польський антимонопольний орган застосовує в даному випадку нетрадиційний підхід, використовуючи широкі інтерпретації визначень. 5 листопада 2020 року дочірня компанія Wintershall Dea — Nederland Transport and Trading BV (WDNTT) — оскаржила це рішення в суді. Ми очікуємо, що розгляд апеляції триватиме близько 3−5 років», — йдеться в звіті.
Польське відомство 7 жовтня звинуватило «Газпром» і європейські компанії в неузгодженому з польською владою створенні спільного підприємства для реалізації проекту «Північний потік-2». Польське антимонопольне відомство зажадало припинити кредитні угоди по проекту «Північний потік-2», укладені між компаніями Nord Stream 2 AG (оператор проекту), «Газпромом» і європейськими інвесторами — OMV, Wintershall Dea, Engie, Shell і Uniper. Крім того, на європейські компанії накладено загальний штраф в розмірі 385 млн злотих (100 млн доларів), «Газпром» був оштрафований на 29 млрд злотих (7,6 млрд доларів). При оскарженні рішення польського регулятора не підлягає виконанню до вступу в силу визначення суду вищого рівня.
Рішення польського регулятора UOKiK на початку листопада минулого року оскаржили всі учасники проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2».
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас