Електрокар Hyundai IONIQ 5 отримав надшвидку зарядку і сонячні панелі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електрокар Hyundai IONIQ 5 отримав надшвидку зарядку і сонячні панелі

Технології&Авто
860
Компанія Hyundai випустила довгоочікуваний електрокар IONIQ 5. Примітно, що новинка стала втіленням показаного два роки тому концептуального автомобіля Hyundai 45 і представлена в декількох модифікаціях, що відрізняються ключовими характеристиками.
Платформою для електромобіля стала спеціально розроблена модульна E-GMP, яка спочатку і проєктувалася для цього типу транспорту. Колісна база Hyundai IONIQ 5 становить 3000 мм, за рахунок чого був максимально збільшений корисний об’єм салону при зменшеному передньому і задньому звисі.
Автомобіль отримав висувні дверні ручки, а також аеродинамічну форму як самого кузова, так і колісних дисків. Інтер’єр автомобіля передбачає наявність двох 12-дюймових сенсорних дисплеїв, а також екрану доповненої реальності AR HUD. Характерною рисою IONIQ 5 стала пласка підлога і зсувна центральна консоль. Виробник передбачив функцію автоматичного налаштування крісел під водія і пасажира, виходячи з антропометричних характеристик. При цьому товщина стінок передніх сидінь була зменшена на 30% для комфорту пасажирів заднього ряду.
Електромобіль доступний в двох версіях приводу: заднім – з батареєю на 58 кВтг і повним – з акумулятором 72,6 кВтг. У другому випадку максимальний крутний момент двох двигунів досягає 605 Нм, а для розгону з 0 до 100 км/год автомобілю потрібно всього 5,2 секунди. Характеристики задньопривідної версії трохи скромніші: до 100 км/год він розганяється за 7,4 секунди. При цьому комплектація з батареєю на 72,6 кВтг у задньопривідній моделі передбачає запас ходу на рівні 470 — 480 за циклом WLTP.
Електрокар Hyundai IONIQ 5 отримав надшвидку зарядку і сонячні панелі
Нарешті, стандартна задньопривідна версія з акумулятором на 58 кВтг з 0 до 100 км/год розганяється за 8,5 секунди. Примітно, що автомобілі підтримують архітектури 400 В і 800 В, що дозволяє більш гнучко підходити до питання зарядки. Так, при використанні швидкісної зарядки потужністю 350 кВт на заряд від 10% до 80% піде всього 18 хвилин, а кожні п’ять хвилин такої зарядки надають додаткові 100 км запасу ходу.
Крім того, виробник передбачає можливість встановлення на даху сонячних панелей. За офіційними даними, за рік вироблюваної ними енергії вистачає приблизно на 2000 км шляху.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас