На що варто звернути увагу при страхуванні життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На що варто звернути увагу при страхуванні життя

Особисті фінанси
1634
Перш ніж вирушити за страховим полісом, не полінуйтеся провести невелике дослідження. В цьому випадку ви напевно зможете розраховувати на отримання найкращої пропозиції.
Кілька порад, яких краще дотримуватися при виборі страхування життя. Про це пише insurance-life.
Вартість страховки. Підбираючи для себе страхування життя, має сенс придивитися до розцінок: страхові внески широко варіюються. І завдяки інтернету сьогодні зробити це набагато простіше, ніж раніше. Ви можете подивитися на веб-сайти компаній зі страхування життя, де вам розрахують страховку. Переконайтеся, що на обраному вами ресурсі приймають до уваги ваші дані, які можуть вплинути на розмір страхових премій.
Ніколи не купуйте більше того, що потрібно. Головне при купівлі поліса зі страхування життя — це передбачити те покриття, яке вам дійсно потрібно. Якщо буде передбачено більше, ніж вам потрібно, то ви заплатите вищі страхові внески.
Чим краще у вас здоров’я, тим менше ви платите за страховку. Здорові люди отримують кращі розцінки при страхуванні життя. Вас попросять платити більше за все, що скорочує ваше життя: якщо ви палите або маєте інші шкідливі звички, потребуєте регулярного медикаментозного лікування, страждаєте від зайвої ваги.
Не затягуйте з купівлею. Якщо ви відкладаєте купівлю поліса страхування життя, то тим самим ви, можливо, надаєте собі погану послугу. Чим раніше ви купите поліс, тим нижчими для вас будуть страхові внески. Врахуйте, що молодим довгострокове страхування життя обходиться значно дешевше, оскільки для страховика ризики тут будуть нижчі.
Оцініть важливість періодичного перегляду вашого страхового покриття. Будь-які життєві зміни — це причина, щоб переглянути ваші фінансові плани. Коли справа стосується страхового покриття, ви повинні упевнитися, що найголовніші події життя передбачені. Наприклад, фінансове благополуччя сім’ї захищене, оскільки застрахований її годувальник.
Вам зовсім не обов’язково доведеться платити комісію агенту. Одна з причин високих страхових внесків в тому, що більшість полісів зі страхування життя передбачають виплату комісійних агенту. Однак ви можете купити без націнки поліс у страховика, який продає такі поліси безпосередньо споживачам. Але знову ж таки в Україні продажі полісів страхування життя здійснюються в основному через агента.
Ви можете платити більше при щомісячних платежах. Можливо, ви це і не усвідомлюєте, але вам доведеться виплачувати більше по страхуванню життя, якщо ваш договір передбачає щомісячну оплату страхових внесків. Багато страхових компаній призначають додаткові націнки, якщо ви платите страхові внески щомісячно, а не щорічно.
Говоріть правду (інакше ризикуєте залишитися без виплати). Якщо ви маєте намір повідомити хибні відомості в заяві по страхуванню, подумайте ще раз. Якщо ваша страхова компанія виявить, що ви від неї щось приховали щодо стану вашого здоров’я або стилю життя (наприклад, не вказали, що палите), то цілком ймовірно, що ви не отримаєте виплату і з вами розірвуть договір.
Купуючи більше, іноді можна купити дешевше. Вартість страхування життя зазвичай дешевшає в процентному відношенні (співвідношення страхового внеску і страхової суми) зі збільшенням страхового покриття.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас