Більшу частину валюти українці виводять на власні рахунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшу частину валюти українці виводять на власні рахунки

Особисті фінанси
2858
Після отримання е-ліміту українці частіше направляють кошти на свій рахунок за кордоном.
«Згідно зі статистикою Нацбанку, в структурі операцій е-лімітів 66% займає поповнення власних рахунків, ще 16% йде на фондовий ринок», — розповів начальник управління організації продажу клієнтам пріоритетного сегменту Укрексімбанку Данило Меркулов.
Про це він повідомив під час круглого столу «Як примножити кошти у 2021 році: можливості для інвестицій в Україні та за кордоном», проведеного онлайн «Фінансовим клубом».
«У нас більшість операцій — це переказ коштів на власний рахунок або інвестиція в нерухомість», — сказала начальниця управління юридичних осіб департаменту фінансового моніторингу ПУМБ Тетяна Левандовська.
І український банк не знає, в які саме інвестиційні інструменти українці потім спрямовують кошти. «Коли люди виводять кошти на рахунок брокера, то банк не знає, з якою метою. Вже потім під час розмови стає зрозуміло, що це спекулятивна операція на валюті, коли люди торгують з „плечем“, або інструменти з фіксованою дохідністю — облігації, або exchange trading — сертифікати фондів та акції», — розповів директор департаменту казначейства та фінансових установ ОТП Банку Антон Коваленко.
Українці не тільки інвестують в рамках е-лімітів, але й витрачають кошти за кордоном. «Із того, що йде в США, майже половина — це оплата за автомобілі на аукціонах, які потім сюди транспортують морем. Іноді це витрати на утримання дітей, в тому числі на навчання», — сказав Данило Меркулов.
Якщо йдеться про інвестування за кордон, то перші суми більш скромні. «Ті, хто тільки починає інвестувати, готовий віддати до 10%. В грошах це тестові $ 10−20 тис., потім збільшуються до $ 50 тис. Компанії, які займаються управлінням капіталом, кажуть, що їхні клієнти інвестують в цінні папери 50−60% всього капіталу. Решту вони рекомендують тримати на депозиті на випадок, якщо ринки почнуть просідати і виникне потреба у грошах, щоб не трапився margin call», — розповів Данило Меркулов.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас