Ідея Банк знову в ренкінгу найнадійніших українських банків за версією YouControl — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея Банк знову в ренкінгу найнадійніших українських банків за версією YouControl

Особисті фінанси
47
Аналітична система YouControl оприлюднила результати свого дослідження Індекс FinScore – фінансового скорингу банків за результатами 4 кварталу 2020.
Згідно з даними ренкінгу, Ідея Банк посів 5 позицію серед 39 досліджуваних банків, піднявшись на 1 позицію порівняно з попереднім кварталом.
Аналітики визначили для Ідея Банку категорію А, яка відображає високий рівень фінансової стійкості з низькою ймовірністю несприятливих випадків.
Ідея Банк входить до ренкінгу FinScore, починаючи з першого дослідження за результатами 1 кварталу 2018.
Аналітики відзначають, що FinScore – універсальний інструмент, який може стати в нагоді як експерту банківського ринку або досвідченому підприємцю, так і простим громадянам, які хочуть не потрапити у фінансову пастку сумнівного банку.
Для фізичних осіб:
  • при пошуку надійного банку для розміщення строкового депозиту
  • при виборі основного банку для відкриття карткових рахунків
  • для швидкого і своєчасного моніторингу змін фінансового стану банків
Для компаній:
  • при виборі банку для депозитних і поточних рахунків
  • при оцінці банків як контрагентів
  • для моніторингу надійності тих банків, з якими вже налагоджено співпрацю
  • при взятті кредиту
Фінансовий скоринг банків – система оцінки фінансової надійності банку шляхом переведення в бали (scores) попередньо обчислених фінансових показників. Результат фінансового скорингу банків від YouControl – композитний індекс Bank_FinScore.
Bank_FinScore – скоринговий індекс фінансової надійності банку, розрахований аналітичним відділом YouControl, базується на 25 індикаторах, серед яких нормативи НБУ і фінансові коефіцієнти, які комплексно відображають стан ліквідності, достатності капіталу, рентабельності, кредитних, інвестиційних та валютних ризиків банку. Оскільки індекс використовується, перш за все, для порівняння з конкурентами на ринку України, він не чутливий до загальносистемних змін. Індекс відображає фінансовий стан банку щодо інших в секторі.
YouControl – аналітична система для комплаєнс, аналізу ринків, ділової розвідки та розслідувань.
Система формує повне досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах і візуалізує зв’язки між афілійованими особами.
Унікальна технологія дає змогу за хвилину отримати актуальну (на час запиту) інформацію про компанію або ФОП з більш ніж 100 офіційних джерел даних.
Функція моніторингу щодня повідомляє про зміни, спираючись на дані з офіційних джерел.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас