В Opendatabot розповіли, за які порушення з РРО найчастіше штрафують бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Opendatabot розповіли, за які порушення з РРО найчастіше штрафують бізнес

Особисті фінанси
914
ДПС виявила 16 434 порушення у підприємців при роботі з РРО (реєстратор розрахункових операцій) у 2020 році. У 2019 їх було майже вдвічі менше — 9 944. Про це свідчить статистика Опендатабот.
При цьому загальна кількість перевірок ДПС не збільшилася. У минулому році податкова провела 16 565 перевірок, а у 2019 році — 16 373.
У 2020 році кількість порушень майже дорівнювало кiлькостi перевірок ДПС за рік. Зростання порушень почалося в квітні: ще в березні їх було 411, а в грудні стало вже 2 256.
В Opendatabot розповіли, за які порушення з РРО найчастіше штрафують бізнес
До числа найбільш частих порушень входять відсутність касового апарату і невидача чека покупцеві. Спроби держави налагодити облік оборотів серед фопів, щоб закон про спрощену систему оподаткування спрацював так, як він спочатку і був задуманий, призводять тільки до чергової політичної відстрочки повсюдного застосування РРО.
В Opendatabot розповіли, за які порушення з РРО найчастіше штрафують бізнес
З серпня 2020 року в Україні з’явився новий тренд. Підприємці отримали можливість замість паперових чеків звітувати перед ДПС хмарними чеками онлайн, а в якості касового апарату застосовувати звичайний смартфон. Таке технічне рішення називається ПРРО (програмне РРО).
Кількість хмарних чеків в Україні зростає з кожним місяцем та становить вже 5% від всіх.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 серпня 2020 року суб’єкти господарювання мають можливість самостійно обирати реєстратор розрахункових операцій для використання у підприємницькій діяльності: апаратний або програмний реєстратор розрахункових операцій.
  • До речі, у ДПС раніше давали детальне пояснення того, чим стаціонарний реєстратор розрахункових операцій відрізняється від програмних.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас