Кордони для українців відкрили 95 країн, які можна відвідувати з дотриманням карантинних вимог — МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кордони для українців відкрили 95 країн, які можна відвідувати з дотриманням карантинних вимог — МЗС

Казна та Політика
1068
Наразі кількість країн, чиї кордони відкриті громадянам України для в’їзду, збільшилася до 95, але їх можна відвідувати за умови дотримання необхідних карантинних вимог.
Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив під час онлайн-брифінгу з актуальних питань зовнішньої політики України.
«Ми додатково працюємо над тим, щоби в умовах світового локдауну, в умовах, коли країни закриваються, все-таки постійно збільшувати кількість місць, куди українці можуть поїхати, і станом на сьогодні, я можу повідомити, що для громадян України відкрито кордони 95 країн світу», — сказав Кулеба.
Міністр зазначив, що для в’їзду в ці країни потрібно дотримуватися певних вимог, і зокрема, надавати негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус або в деяких країнах проходити карантин.
Глава МЗС не перерахував усі 95 країн, які впускають українців, але сказав, що список таких країн постійно збільшується.
«Ми працюємо над тим, щоби ви могли подорожувати, і якщо ви вирішили поїхати, будь-ласка, під час подорожі дотримуйтеся максимальних заходів безпеки», — сказав Кулеба.
Він також нагадав про інтерактивну онлайн-карту подорожей під час пандемії COVID-19, де можна знайти повну інформацію про те, до яких країн і за дотримання яких умов українці можуть в’їхати або проїхати транзитом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас