Суд зобов'язав Венедиктову забрати у НАБУ справу про розкрадання газу на 730 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав Венедиктову забрати у НАБУ справу про розкрадання газу на 730 млн грн

Фондовий ринок
410
Печерський районний суд Києва 10 лютого зобов’язав генерального прокурора Ірину Венедиктову забрати з підслідності Національного антикорупційного бюро і передати на розслідування в інший орган справу про розкрадання газу, що належав НАК «Нафтогаз України», на 729,8 млн грн. При цьому, як наголошується в повідомленні самого бюро, розслідування цієї справи вже завершено.
«Печерський районний суд Києва знову незаконно втрутився в розслідування НАБУ і САП… Рішення необгрунтоване, ухвалене з порушенням підсудності. НАБУ і САП його оскаржили, подавши 18 лютого апеляційну скаргу до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, як того вимагає закон. Розслідування, долею якого „раптово“ занепокоївся Печерський райсуд, детективи завершили в жовтні 2020 року», — повідомили в НАБУ.
Зазначається, що вже кілька місяців підозрювані знайомляться з матеріалами справи. Йдеться про другий епізод корупційної схеми з розкрадання газу на двох ТЕЦ — Новояворівській та Новороздільській у Львівській області. Перший епізод — про розкрадання газу на 1,4 млрд грн — з грудня 2019 року слухається в суді.
«Печерський райсуд не вперше незаконно втручається в розслідування НАБУ і САП. Не думаємо, що судді такі рішення ухвалюють в інтересах осіб, викритих у топ-корупції. Однак насторожує системність в ухваленні подібних рішень у таких резонансних справах.»
Як приклад в НАБУ пригадали суддям столичного суду справи, що стосувалися VAB Банку, заступника голови офісу президента Олега Татарова і голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.
«Вирішення таких питань виходить за межі компетенції Печерського райсуду, оскільки виключні повноваження щодо ухвалення рішень у справах про топ-корупцію має тільки Вищий антикорупційний суд», — підкреслили в бюро.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас