У G7 прояснили умови для отримання Україною наступного траншу від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У G7 прояснили умови для отримання Україною наступного траншу від МВФ

Казна та Політика
754
Для завершення перегляду програми Міжнародного валютного фонду для України необхідно вжити низку заходів, зокрема це включає реформування Вищої ради правосуддя та заходи енергетичної політики. Про це повідомляється у Twitter послів країн “Групи семи” в Україні за підсумками зустрічі з міністром фінансів Сергієм Марченком.
“Під час зустрічі з міністром фінансів Марченком посли G7 привітали зобов’язання України вжити необхідних заходів, включно з реформування Вищої ради правосуддя та в енергетичній політиці, щоб завершити перегляд програми МВФ для України”, — повідомили дипломати.
На думку послів, виконання цих зобов’язань, а також “позитивних планів, про які ми чули, щодо земельної реформи і фінансування переходу до еколого-орієнтованої економіки, сприятиме макроекономічній стабільності та розвитку України”.
У суботу, 13 лютого, постійний представник Міжнародного валютного фонду Йоста Люнгман заявив, що місія МВФ завершила роботу в Україні, яка тривала з 11 січня. Обговорення він назвав продуктивним, однак вказав, що потрібен більший прогрес.
Із його заяви можна зрозуміти, що більшого прогресу чекають щодо посилення управління Національним банком; поліпшення законодавчого та регулятивного підгрунтя банківського нагляду та фінансового оздоровлення; заходів, спрямованих на зменшення фіскального дефіциту у середньостроковій перспективі; законодавчих ініціатив стосовно відновлення та посилення антикорупційної інфраструктури та судочинства, а також у секторі енергетики.
Своєю чергою, в Офісі Президента та в уряді новину від МВФ прокоментували лише за декілька годин і доволі стримано, заявивши про “конструктивну співпрацю”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас