В Україні може з'явитися Фонд гарантування кредитів для фермерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні може з'явитися Фонд гарантування кредитів для фермерів

Казна та Політика
210
Парламент схвалив у повторному першому читанні законопроект № 3205−2 «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві». За нього проголосували 295 нардепів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію Верховної Ради.
У законі прописані особливості створення та діяльності фонду, який є спеціалізованою небанківською фінансовою установою.
Фонд буде підтримувати малих і середніх суб’єктів підприємництва, у власності та/або користуванні яких перебувають землі сільськогосподарського призначення в обсягах, що не перевищують 500 гектарів), які здійснюють первинне виробництво с/г продукції.
Закон передбачає, що фонд надає гарантії в обсязі до 50 відсотків непогашеної суми основного боргу. При цьому установа надає гарантії на термін дії кредитного договору, але не більше 10 років.
Згідно з проектом, обсяг наданих непокритих гарантій не може перевищувати більш ніж в чотири рази розмір регулятивного капіталу Фонду. Порядок його визначення встановлює орган, що здійснює державне регулювання ринків фінансових послуг.
Нагадаємо, в травні ВР провалила один законопроект про створення Фонду гарантування кредитів для фермерів, а інший — відправила на доопрацювання в профільний комітет.
В кінці квітня 2020 року цей закон в Раді зняли з порядку денного. Тоді президент Володимир Зеленський звернувся до парламенту «з повторним листом про проведення повторного позачергового засідання з уточненими порядком дня».
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас