НКРЕКП: постачальники послуг не зацікавлені робити платіжки зрозумілими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП: постачальники послуг не зацікавлені робити платіжки зрозумілими

Особисті фінанси
2721
Платіжки, які отримують споживачі за спожиті послуги, часто викликають агресію через незрозумілі цифри. Але монополісти — постачальники послуг не зацікавлені робити платіжки зрозумілими.
Про це заявила член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Ольга Бабій під час Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Платіжка».
«Нам приносили платіжки, які я сама не могла зрозуміти. Монополісти часто не роз’яснюють, тому, що вони не зацікавлені роз’яснювати деталі тарифу, деталі їх прав», — наголосила вона.
Бабій підкреслила, що така непрозорість часто викликає агресію у споживачів.
«Там може бути написано, що споживач спожив якусь шалену кількість гігакалорій. Коли ми звертаємося до теплопостачальних компаній, вони кажуть про технічну помилку програми. А якщо людина не звертає увагу своєчасно на обсяги нарахувань в платіжці, ми спостерігаємо в суспільстві накопичення негативу. У споживача виникає пряма агресія: у мене є борг, але я не буду його платити», — підкреслила вона.
На переконання Бабій, зараз основним викликом і основним завданням НКРЕКП стане максимально комунікувати зі споживачами, роз’яснювати їм їхні права.
«І саме така поведінка дозволить підвищити довіру споживача до ціни послуги. Мені здається, що оце поняття „тариф“ — його потрібно викорінювати в нашому суспільстві. І замінювати простим, зрозумілим словом — ціна спожитої послуги», — зазначила Бабій.

Довідка Finance.ua:

  • НКРЕКП на своєму засіданні 17 лютого схвалила підвищення тарифу на передачу електроенергії для ПрАТ «НЕК „Укренерго“» з 1 квітня з 293,93 до 316,08 грн/МВт-год або на 7,5%.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас