Генпрокурор про «справу ПриватБанку»: повинен бути склад злочину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокурор про «справу ПриватБанку»: повинен бути склад злочину

Фондовий ринок
337
У справі ПриватБанку (Київ) про підозру його колишніх власників у виведенні до націоналізації фінустанови коштів потрібно провести експертизу для встановлення збитків і складу злочину, повідомила генеральний прокурор України Ірина Венедиктова.
«Експертизу неможливо не проводити, оскільки експертиза — це саме той документ, який встановлює збитки. Тут повинен бути склад злочину. Тому ми рухаємося виключно за законом», — сказала вона у Верховній Раді в четвер.
За словами Венедиктової, вона як прокурор увійшла в справу ПриватБанку 11 січня 2021 року, не має жодного спеціального суб’єкта в цьому процесі, тому блокувати справу не може.
Як повідомлялося, Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влило в її капітал понад 155 млрд грн.
У листопаді 2019 року генпрокурор Руслан Рябошапка передав до НАБУ справу про виведення багатомільярдних коштів з ПриватБанку до його націоналізацію.
Ексвласники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас