Fozzy Group має намір купити майно ритейлера «Фуршет» – АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fozzy Group має намір купити майно ритейлера «Фуршет» – АМКУ

Фондовий ринок
588
Fozzy Group, другий за оборотами рітейлер України, запросив у Антимонопольного комітету України (АМКУ) дозвіл на придбання контролю над активами рітейлерської групи «Фуршет».
«Про надання дозволу ТОВСІЛЬПО-Фуд“ на безпосереднє отримання контролю над активами — об’єктами нерухомості, обладнанням та товарними залишками, які в сукупності забезпечують здійснення роздрібної торгівлі переважно споживчими товарами повсякденного попиту та перебувають у групи „Фуршет“ на праві власності та праві користування», — йдеться у порядку денному АМКУ на четвер.
Згідно з інформацією на сайті «Фуршет», зараз в мережу входять 25 магазинів в різних регіонах країни, в тому числі 11 в Києві.
Єдиним акціонером компанії є ПрАТ «Anthousa Limited» (Велика Британія) зі статутним капіталом 2 млн грн, наглядову раду якої очолює депутат Київради Ігор Баленко.
Як повідомлялося, Госпсуд Дніпропетровської області 18 січня 2021 року відкрив провадження у справі про банкрутство дочірнього підприємства «Рітейл Центр», що володіє мережею супермаркетів «Фуршет», ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів і процедуру розпорядження майном боржника.
За даними Retailers.ua, постачальники мережі «Фуршет» 20 січня отримали лист від директора «Рітейл центру» В’ячеслава Купченка про початок процедури банкрутства та введення мораторію на виплати кредиторам. Крім того, видання зазначає, що про заборгованість «Рітейл центру» заявили також компанії «Глобал Спірітс Європа» (10,9 млн грн), «Немиринецький харчовий комбінат» (6,8 млн грн), «Житомирський м’ясокомбінат» (6,2 млн грн), «Катеринославхліб» (5,5 млн грн) та ін.
ДП «Рітейл Центр» створено в 2013 році. Його учасником, за даними Єдиного держреєстру, є ТОВ «Рітейл Тренд», бенефіціаром — Данило Данилов.
У ТОВ «Сыльпо-Фуд» через венчурний корпоративний інвестфонд «Рітейл капітал», ПрАТ «Фоззі Рітейл» та ТОВ «Фоззі Груп» Володимиру Костельману належить 51%, Олегу Сотникову та Роману Чигирю — по 23,235% та Юрію Гнатенку — 2,53%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас