Енергоатом планує через 2-3 роки збільшити виробництво е/е на понад 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергоатом планує через 2-3 роки збільшити виробництво е/е на понад 20%

Казна та Політика
469
НАЕК «Енергоатом» планує через два-три роки збільшити річний обсяг виробництва електроенергії до 95 млрд кВт-год, при очікуваному обсязі вироблення е/е в поточному році 78 млрд кВт-год, повідомив т.в.о. президента компанії Петро Котін на форумі Ukraine30 в середу.
«Ми бачимо, як це зробити, і ми маємо великі плани на майбутнє, і якщо зараз ми плануємо відповідно до енергобалансу виробити 75 млрд кВт-год, а можемо і 78 млрд, то наша мета за два-три роки вийти на виробництво 95 млрд кВт-год на рік», — сказав він.
За словами голови НАЕК, в компанії запланували ремонтну кампанію на найближчі два-три роки таким чином, щоб в зимовий період в ремонті перебували не більше двох-трьох блоків.
Як повідомив на форумі заступник міністра енергетики Юрій Бойко, під час підготовки прогнозного енергобалансу на поточний 2021 рік у ході дискусій між НЕК «Укренерго», профільними фахівцями Міненерго і «Енергоатому» вдалося за допомогою оптимізації ремонтного майданчика НАЕК збільшити додатково вироблення АЕС в річному балансі на 3 млрд кВт-год.
«Я особисто вважаю, що це хороший показник. Більше того, на сьогодні є передумови, що ця цифра збільшиться», — підкреслив Бойко, нагадавши про запуск атомниками 15 лютого після планового ремонту енергоблоку № 2 ХАЕС на місяць раніше запланованої дати.
Водночас, уточнив заступник міністра, для «Енергоатому» виявляться проблемними в поточному році три місяці – з серпня по жовтень, протягом яких енергосистема не зможе прийняти всю е/е, вироблену НАЕК.
«З метою максимізації виробництва „Енергоатому“ потрібно виконати низку заходів. У першу чергу, потрібно оптимізувати ремонтниц майданчик, щоб ремонти не здійснювалися в холодну пору року, а змістилися на літо. Наступний крок — це оптимізація самих ремонтів, а саме тих із них, які проходять в холодну пору року», — пояснив Бойко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас