У Зеленського очікують на продовження співпраці з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського очікують на продовження співпраці з МВФ

Казна та Політика
196
Радник Президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко заявив, що Україна очікує на продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Зараз триває технічна частина переговорів відразу за трьома напрямками.
Про це йшлося в ефірі «Радіо НВ».
За словами Устенка, зараз представники фонду ведуть переговори з Мінфіном, з Мін’юстом та Нацбанком. Переговори пов’язані «з юридичними аспектами, а не з економікою в цілому».
«З Мінфіном більш-менш зрозуміло, що обговорюється: параметри 2022 року, деякі аспекти щодо цього року, але вони не такі принципові, що їх неможливо вирішити. Йде повістка з НБУ, там теж більш-менш все зрозуміло і теж відчутний прогрес був», — розповів він.
Устенко зазначив, що зараз немає приводів для занепокоєння через заяви МВФ щодо співпраці з Україною.
«Я не бачу серйозних проблем, не думаю, що нам треба негайно почати турбуватися через заяви з боку МВФ — точно не варто. По-перше, ми очікуємо, що співпраця буде продовжена. По-друге, країна цього року перебуває на відновній траєкторії», — сказав радник Президента.
Єдиним «вузьким місцем» в переговорах України з МВФ, як зазначив Устенко, є «відновлення української антикорупційної архітектури».
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас