Заміна додаткової відпустки на дітей грошовою компенсацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заміна додаткової відпустки на дітей грошовою компенсацією

Особисті фінанси
20483
Замінити додаткову відпустку на дітей грошовою компенсацією можна тільки в разі звільнення працівника.
Про це повідомляють у Головному управлінні Держпраці у Дніпропетровській області
“Додаткова відпустка працівникам, що мають дітей, належить до соціальних відпусток. Ця відпустка надається за календарний рік, а не за відпрацьований робочий рік. Вона може бути використана працівником у будь-який час протягом календарного року незалежно від відпрацьованого часу і дати народження дитини”, – повідомляють у Держпраці.
Умови використання такої відпустки:
  • якщо працівник, що має право на цю відпустку, з яких-небудь причин не скористався цим правом за декілька попередніх років, він може використати цю відпустку пізніше;
  • важливо звернути увагу на те, що можливість заміни додаткової відпустки на дітей грошовою компенсацією в разі, якщо працівник продовжує працювати на цьому підприємстві, чинним законодавством не передбачена. Отримати компенсацію за невикористані дні додаткової відпустки на дітей працівник має право тільки в разі звільнення.
Компенсацію за невикористані дні додаткової відпустки на дітей працедавець повинен виплатити в день звільнення працівника.
Заміна додаткової відпустки на дітей грошовою компенсацією
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас