Суд заблокував продаж ПриватБанком адміністративно-громадського комплексу в центрі Дніпра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заблокував продаж ПриватБанком адміністративно-громадського комплексу в центрі Дніпра

Фондовий ринок
412
Господарський суд Дніпропетровської області 8 лютого в четвертий раз заблокував проведення торгів на майданчику OpenMarket держпідприємства «СЕТАМ» з продажу ПриватБанком (Київ) офісного та адміністративного комплексу в центрі Дніпра, повідомила прес-служба банку у вівторок.
«Черговий позов про заборону проведення продажу і надання першочергового права купівлі орендарям будівлі, поданий благодійною організацією „Дніпропетровський обласний благодійний фонд „Люди, події, час” є фактично рейдерським захопленням власності ПриватБанку», — зазначено в повідомленні.
Вказується, що договір оренди приміщення закінчився ще в 2018 році і не був продовжений власником об’єкта — ПриватБанком, перебування орендарів у будівлі наразі є незаконним і порушує права власника на вільне володіння і розпорядження приміщенням.
Банк зазначив, що він є власником об’єкта нерухомості ще з 2004 року і при переході права власності частина комплексу — так званий «Будиночок Брежнєва» не мав статусу пам’ятника культури місцевого значення і в реєстрах пам’яток і культурної спадщини цей об’єкт не значиться.
Прес-служба також підкреслила, що відповідно до закону «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки», наділення цього об’єкта статусом пам’ятника є протиправним і неможливим.
ПриватБанк нагадав, що в кінці січня 2020 року за подібним позовом були зупинені торги з продажу цього об’єкта.
Вказується, що за результатами розгляду аналогічного позову організації «Дніпропетровський обласний благодійний фонд „Люди, події, час” постановою Господарського суду Дніпропетровської області від 21 жовтня 2020 року в задоволенні заяви про забезпечення відмовлено.
Пізніше, рішенням господарського суду від 12 листопада в повному обсязі було відмовлено в задоволенні позову про визнання за благодійним фондом права власності на частину цього приміщення.
Як повідомлялося, ПриватБанк в січні 2020 року виставив на продаж на майданчику OpenMarket держпідприємства «СЕТАМ» адміністративно-громадський комплекс площею 5,57 тис. кв.м. по вул. Крутогорний спуск, 1 в Дніпрі за 97,6 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас