НБУ став учасником глобальної фінтех-мережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ став учасником глобальної фінтех-мережі

Казна та Політика
268
Національний банк України (НБУ) приєднався до Глобальної мережі фінансових інновацій (Global financial innovation network, GFIN).
Як повідомляє прес-служба регулятора, це дозволить українському Нацбанку підвищити рівень проникнення інновацій в фінансовий сектор і сприяти реалізації завдань Стратегії розвитку фінтеху в Україні до 2025 року.
Членство в мережі надасть Національному банку такі переваги:
— залученість до обміну досвідом, інформацією та аналітичними звітами між регуляторами різних країн світу;
— експертну допомогу в побудові регуляторної «пісочниці» відповідно до найкращих світових практик;
— вивчення інноваційних рішень для повноцінного розуміння ймовірних ризиків, сучасних підходів і методології регулювання фінтех-ринку.
«Національний банк активно працює над створенням в Україні повноцінної фінтех-екосистеми з інноваційними фінансовими сервісами і доступними цифровими послугами. Її створення передбачає сталий розвиток інновацій, посилення конкуренції на фінансовому ринку, перехід до Cashless economy, а також підвищення фінансової грамотності споживачів і бізнесу», — заявив директор Департаменту стратегії та розвитку НБУ Арсен Макарчук.
Основною місією Всесвітньої мережі фінансових інновацій є:
— сприяння співробітництву та обміну досвідом з питань інновацій між фінансовими регуляторами;
— поліпшення співробітництва в сфері фінтех між регуляторами і бізнесом.
Наразі НБУ перебуває на початку свого шляху приєднання до міжнародної фінтех-спільноти і взаємодії з іншими регуляторами цього інноваційного ринку.
«Цей міжнародний інформаційний хаб регуляторів і центробанків займається розвитком Finteh, RegTech, SupTech і іншими інноваціями, що підвищують захищеність, безпеку і доступність фінансових послуг, а також рівень комунікацій між регуляторами і гравцями цього ринку», — пояснив начальник Управління європейської інтеграції та міжнародних програм НБУ Володимир Кучин.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас