У Харківській області планують побудувати найбільший в Україні завод з переробки газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харківській області планують побудувати найбільший в Україні завод з переробки газу

Фондовий ринок
660
Підрозділ «Нафтогаз нафта» має намір побудувати установку поглибленого вилучення вуглеводнів на Хрестищенському відділенні з переробки газу поблизу дожимної компресорної станції в Харківській області.
Як повідомляє пресслужба «Укргазвидобування» (УГД), управління з переробки газу і газового конденсату дивізіону Нафтогаз Нафта з 30 грудня 2020 року до 1 березня 2021 року (включно) збирає тендерні пропозиції для придбання установки поглибленого вилучення вуглеводнів.
У компанії відзначають, що установка необхідна для глибокої підготовки і переробки природного газу, щоб отримати з нього до 99,9% цінних компонентів для виробництва зрідженого нафтового газу (LPG), газового конденсату і природного газу.
Згідно з тендерною документацією, переможець аукціону повинен забезпечити виробництво установки, доставку до місця розташування заводу в Харківській області, надати послуги з шеф-нагляду за будівництвом і монтажем обладнання, встановити нагляд за пуско-налагоджувальними роботами, а також провести запуск заводу і навчання персоналу.
«Будівництво Хрестищенського заводу з виробництва LPG дозволить нам збільшити частку українських нафтопродуктів на вітчизняному ринку на 115 тисяч тонн на рік. Процес займе близько 2,5 року, а першу партію готової продукції з нового заводу можемо очікувати вже на початку 2024 року», — розповів директор з комерційних питань АТ «Укргазвидобування» Сергій Федоренко.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас