Україна перша з країн поза ЄС отримає доступ до навігаційної послуги Safety of Life — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна перша з країн поза ЄС отримає доступ до навігаційної послуги Safety of Life

Казна та Політика
490
Україна першою з країн за межами ЄС отримає доступ до навігаційної послуги Safety of Life.
Про це повідомляється на Урядовому порталі за підсумками візиту до Брюсселя прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, який очолював українську делегацію і брав участь у засіданні Ради асоціації Україна — Євросоюз.
Зазначається, що Шмигаль привітав наміри ЄС надати Україні – першій країні за межами ЄС — доступ до навігаційної послуги Safety of Life для українських рятувальних служб, аеропортів і транспорту.
Також повідомляється, що 11 лютого прем’єр-міністр обговорив з виконавчим віце-президентом Європейської Комісії у справах Європи, Маргрет Вестагер співпрацю України та ЄС у цифровій сфері, кібербезпеці та промисловості.
Шмигаль підкреслив, що Уряд України послідовно працює над цифровою трансформацією і подякував Єврокомісії за підтримку урядових ініціатив, зокрема, сприяння розвитку електронного урядування в Україні.
«Наша мета — інтеграція України в єдиний цифровий ринок ЄС», — підкреслив керівник уряду.
Прем’єр-міністр також нагадав про домовленість спільно працювати над укладенням угоди про взаємне визнання електронних довірчих послуг.
«Ми погодили відповідний план дій. Розраховуємо на його своєчасну імплементацію і підписання Угоди в найближчі роки», — сказав він.
Крім того, Шмигаль підняв питання укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (АСАА), зазначивши, що це залишається стратегічним пріоритетом України у співпраці з ЄС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас