В ЄС назвали головну реформу, якій має приділяти увагу Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС назвали головну реформу, якій має приділяти увагу Україна

Казна та Політика
1237
Віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель назвав головну реформу, якій має приділяти увагу українська влада.
Про це Боррель сказав у Брюсселі на спільній пресконференції з комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства і розширення Олівером Варгеї і прем’єр-міністром Денисом Шмигалем за підсумками засідання Ради асоціації Україна-ЄС.
Боррель заявив, що його найголовніше очікування від реформ в Україні цього року стосується реформи судової системи.
«Це „матір“ усіх реформ. Ви не можете робити вигляд, що маєте верховенство права, права людини або будь-що інше, без незалежної й ефективної судової системи. Це „ядро“ демократичної країни — розмежування гілок влади і незалежна судова система. Без цього складно боротися з корупцією», — наголосив Боррель.
У зв’язку з цим високий представник ЄС сказав, що сьогодні зі Шмигалем обговорювалися рішення Конституційного суду України.
«Я вважаю, є зрозумілим, що існують три головні причини для роботи з розбудови ефективної і незалежної судової системи — це фундаментальний елемент нашої демократії, що добре функціонує, це найважливіший інструмент проти корупції, і також те, чого потребує і просить український народ. Навіть якби Європейського Союзу не існувало, це має бути важливою метою для українського суспільства», — наголосив Боррель.
Він закликав українську владу побудувати незалежну й ефективну судову систему.
«Я знаю як це складно, але це необхідно», — сказав Боррель.
Своєю чергою Варгеї назвав три реформи, на проведення яких він очікує від України цього року: це судова реформа, антикорупційна та економічна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас