Київрада звернеться до Президента, Ради та Кабміну щодо неприпустимості підвищення тарифів на ЖКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада звернеться до Президента, Ради та Кабміну щодо неприпустимості підвищення тарифів на ЖКП

Казна та Політика
246
Київська міська рада підтримала рішення про звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів з вимогою знизити тарифи на житлово-комунальні послуги.
За відповідне рішення проголосував 61 депутат на пленарному засіданні в четвер.
«Депутати Київської міської ради висловлюють категоричний протест проти підвищення з 1 січня 2021 року цін на природний газ та електроенергію, тарифів на водопостачання та водовідведення та розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній», — зазначено у зверненні Київради.
Крім того, депутати вимагають від держвлади вжити заходів для зниження тарифів на природний газ до літніх цін, що дозволить знизити вартість опалення та електроенергії, а також посилити заходи соцзахисту населення і не допустити подальшого підвищення тарифів на електроенергію.
Водночас, депутати не підтримали інше рішення про звернення до Президента, парламенту, Кабміну і Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Згідно з ним, зокрема, пропонується внести законодавчі зміни в частині надання органам місцевого самоврядування права самостійно регулювати тарифи на електроенергію та житлокомпослуги. За таке рішення проголосувало лише 37 депутатів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас