NASDAQ і NYSE подали позов проти біржового регулятора США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASDAQ і NYSE подали позов проти біржового регулятора США

Фондовий ринок
483
Нью-Йоркська фондова біржа (NYSE) і електронна біржа для високотехнологічних компаній NASDAQ подали в Апеляційний суд округу Колумбія позов проти комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).
Біржі незадоволені оприлюдненими в грудні планами SEC ввести нові правила розкриття інформації про торги, повідомляє Reuters.
Регулятори хочуть, щоб біржі публікували в реальному часі технічні дані про заявки на купівлю та продаж тих чи інших цінних паперів (Securities Information Processors — SIP). Вони вважають, що публікація таких даних, яка дозволяє розуміти короткострокову кон’юнктуру ринку, підвищить конкуренцію серед інвесторів.
Біржі виступили проти цих планів, заявивши, що регулятор перевищує свої повноваження і що такі зміни порушать нормальну роботу фондових ринків. Як пише видання, у разі публікації таких даних про торги біржі можуть втратити частину доходу, оскільки ці дані про заявки біржі продають брокерським компаніям, які можуть стежити за поточною кон’юнктурою в реальному часі.
У своїй позовній заяві біржі заявили, що SEC перевищує свої повноваження вимогами про розкриття нової інформації, що це не сприяє захисту закону, чим повинен займатися регулятор, і що зміни SEC зроблять роботу на ринках більш складною і витратною, попросивши суд винести своє рішення по цій суперечці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас