TSMC займеться виробництвом дисплеїв для окулярів доповненої реальності Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TSMC займеться виробництвом дисплеїв для окулярів доповненої реальності Apple

Фондовий ринок
196
Apple уклала контракт з тайванським підрядником TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing) на виробництво дисплеїв Micro OLED, які будуть використовуватися в майбутніх пристроях доповненої реальності.
Про це повідомляє CNET з посиланням на японське видання Nikkei Asia.
TSMC вже давно виробляє апаратні комплектуючі для компанії з Купертіно, тепер партнер буде займатися виробництвом найголовнішого елемента будь-яких окулярів змішаної і доповненої реальності. Micro OLED, на відміну від панелей рідкокристалічного типу, створюється на кремнієвій підкладці замість скла, завдяки чому сама по собі матриця виходить набагато тоншою — це важливий параметр для натільних пристроїв. Як повідомляє Nikkei, в TSMC будуть вироблятися дисплейні панелі розміром менше ніж дюйм.
Генеральний директор Apple Тім Кук давно відзначав важливість технологій доповненої реальності, зараз у компанії є ціла низка інструментів (AR-making toolkit) для розробки додатків доповненої реальності. Логічно, що наступним етапом розвитку цього напрямку повинні стати смарт-окуляри або гарнітура доповненої/віртуальної реальності.
Як повідомляють CNET джерела з Китаю, Apple повинна була представити гарнітури змішаної і віртуальної реальності ще в 2020 році, проте пандемія коронавірусу сповільнила виробництво і розробку цих пристроїв. Нещодавно в інтернеті з’явилася інформація і схематичні зображення однієї з таких гарнітур від компанії Apple, яку повинні показати широкій публіці в найближчий рік-два.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас