Зарплати жінок і чоловіків в Україні суттєво різняться — дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати жінок і чоловіків в Україні суттєво різняться — дослідження

Особисті фінанси
659
Сервіс Serpstat провів опитування серед представників різних спеціальностей: SEO-, PPC-, SMM-спеціалістов, контент-маркетологів. Аналіз виявив, що жінки на керівних посадах заробляють менше, ніж чоловіки.
Найпопулярнішими посадами серед респондентів стали SEO — 36%, Digital Marketer — 30%. Попри те, що частка фрілансерів серед усіх респондентів найменша, медіана за зарплатою в них вища, свідчать результати дослідження на сайті Serpstat.
На керівних посадах кількість чоловіків у рази вища, ніж жінок. Однак зарплати жінок на таких позиціях набагато нижчі.
У дослідженні брали участь 3447 фахівців. Дані для рейтингу збирали впродовж 2 місяців. Основна маса респондентів — з України — 71%, Росії – 22%. Також у дослідженні брали участь представники Білорусі – 5% і Казахстану — 2%. Більшість опитаних — чоловіки. Медіана за віком респондентів — 28 років.

Довідка Finance.ua:

  • Якщо роботодавець зменшив зарплату, то першим кроком працівника має бути звернення до роботодавця з офіційною заявою, у якій необхідно запитати причину зменшення виплат.
  • Аналітики robota.ua проаналізували, що відбувалося на ринку праці у січні 2021 року на території України.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас