Суд скасував штраф через відсутність пломби на «TruCAM» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував штраф через відсутність пломби на «TruCAM»

Особисті фінанси
1264
Суд скасував штраф за перевищення швидкості через те, що на приладі вимірювання швидкості «TruCAM» була відсутня пломба.
Про це пише Дорожній адвокат.
Інспектор зупинив водія за перевищення допустимої швидкості. Як доказ порушення інспектор показав на приладі «TruCAM» відеофіксацію перевищення швидкості.
Водій звернув увагу інспектора на те, що «TruCAM» не опломбований, і зазначив, що інспектор не має права здійснювати відеофіксацію таким приладом. Інспектор проігнорував аргументи водія про відсутність повірочної пломби і оштрафував водія.
Водій оскаржив штраф в суді і додав фото приладу «TruCAM», на якому була відсутня пломба.
Проаналізувавши матеріали справи, суд зазначив, що підпунктом 16 пункту 3 Порядку проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, затвердженого Наказом Мінекономрозвитку від 08.02.2016 № 193, зареєстрованого в Міністерстві юстиції 24.02.2016 за № 278/28 408, у разі якщо відбиток повірочного тавра або пломбу пошкоджено або свідоцтво про повірку втрачено, засіб вимірювань вважається неперевіреним.
Переглянувши надану водієм фотографію приладу, суд погодився, що на зазначеній вимірювальній техніці «TruCAM» відсутня пломба, в зв’язку з чим колегія суддів дійшла висновку, що вказаний пристрій був неперевіреним.
З урахуванням зазначеного висновку, суд задовольнив позов водія і скасував штраф поліції за перевищення швидкості. Таким чином, якщо інспектор звинувачує Вас в перевищенні швидкості, перевірте наявність на приладі «TruCAM» повірочної пломби і свідоцтва про повірку. Якщо такої пломби немає, повідомте інспектора про незаконність його дій.

Довідка Finance.ua:

  • Однією з підстав для оскарження можна вважати порушення вимог при складанні постанови. Зазначена постанова має містити відомості, зокрема про технічний засіб, яким здійснюється фото- або відеозапис (якщо запис здійснювався). Співробітник поліції зобов’язаний вказати в постанові інформацію про технічний засіб, яким велася фото- і/або відеофіксація.
  • Наступна підстава — коли співробітник поліції не виконав вимоги щодо посилання на докази при складанні постанови. У ст. 251 КУпАП вказується, що працівник органів поліції повинен надати докази вчинення особою правопорушення, зокрема відеозапис події, фотографії тощо.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас