НБУ продовжує вивчати можливість випуску е-гривні – Шевченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ продовжує вивчати можливість випуску е-гривні – Шевченко

Фінтех і Картки
1386
НБУ продовжує вивчати можливість випуску власної цифрової валюти – е-гривні, досліджує її можливі сфери використання і потенційний попит.
Про це у Facebook повідомив голова НБУ Кирило Шевченко.
За його словами, у 2016 році в НБУ одними з перших в світі почали вивчення можливості випуску CBDC – електронної форми національної валюти, емітентом якої є центральний банк.
“У 2018 році було проведено пілотний проєкт з випуску е-гривні для роздрібних платежів на платформі блокчейн. В результаті “пілоту” ми отримали багато як цікавих висновків, так і нових відкритих питань. Та це цілком нормально, враховуючи інноваційну природу CBDC. Ці питання наразі досліджуємо не тільки ми, а й інші центробанки.
З метою обміну знаннями та досвідом щодо потенційної можливості запровадження СВDC та її місця в фінансовій екосистемі ми провели міжнародну конференцію CBDCinUA2020. Участь у ній взяли дослідники з 15 країн світу і представники фінансового ринку (банки та фінтех)”, – додав Шевченко.
Він додав, що наприкінці минулого року розпочали опитування учасників фінансового ринку для отримання експертних думок щодо перспектив запровадження е-гривні в Україні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас