Представлено перший в світі гоночний автомобіль, що літає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено перший в світі гоночний автомобіль, що літає

Технології&Авто
654
Компанія Alauda Aeronautics розробила перший в світі електричний гоночний автомобіль, що літає -Airspeeder Mk3. Про це пише УНН з посиланням на New Atlas.
Mk3 збирається почати гонку цього року. Alauda Aeronautics поки що будує ряд однакових гоночних автомобілів, які будуть служити летючим випробувальним стендом, щоб збирати дані про динаміку автомобіля, продуктивність, безпеку і технологію силових агрегатів.
Зазначено, що пілоти будуть дистанційно керувати безпілотними льотчиками. Електрична силова установка Airspeeder Mk3 має 96 кВт. Очікується, що він буде рухатися зі швидкістю понад 120 км/год.
«Відкриття першого в світі повнорозмірного електричного гоночного автомобіля, що літає, є знаковим моментом на зорі нової революції мобільності. Саме конкуренція рухає прогрес, і наша гоночна серія прискорює надходження технологій, які змінять пасажирські перевезення в чистому повітрі, логістику і навіть вдосконалену авіаційну мобільність для медичного застосування», — сказав генеральний директор Alauda Racing Мет Пірсон.
Перші в світі перегони на електричних літаючих автомобілях відбудуться у 2021, участь візьмуть 10 гонщиків.
У компанії кажуть, що перший пілотований Airspeeder Mk4 буде представлений в 2022 році.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас