Українсько-американська компанія отримала 90 мільйонів доларів від NASA для місії на Місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українсько-американська компанія отримала 90 мільйонів доларів від NASA для місії на Місяць

Фондовий ринок
462
Компанія Firefly Aerospace українського бізнесмена Максима Полякова допоможе NASA у висадці людей на Місяць в 2023 році – агентство надало 93,3 млн доларів фінансування.
Про це йдеться в повідомленні NASA.
Доставка корисного вантажу, яку буде здійснювати Firefly Aerospace, буде досліджувати різні умови і ресурси місячної поверхні, що допоможе підготуватися до місії людини на Місяць.
Ініціатива є ключовою частиною програми NASA «Артеміда». Firefly Aerospace буде відповідати за повний цикл доставки вантажу, зокрема інтеграцію корисного вантажу, запуск з землі, посадку на Місяць і операції в рамках місії.
Для програми будуть використовувати посадковий апарат компанії Blue Ghost.
«Корисні вантажі, які ми надсилаємо в рамках цієї доставки, будуть охоплювати різні сфери від дослідження місячного грунту і випробування технології відбору зразків до надання нам інформації про теплові властивості Місяця і магнітне поле», — сказав Кріс Калберт, менеджер ініціативи CLPS в Космічному центрі Джонсона NASA в Х’юстоні.
Cedar Park, де розроблявся посадковий апарат Blue Ghost, також стане операційним центром компанії для місії доставки 2023 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас