«Гарантований покупець» виплатив «зеленим» електростанціям лише 4% боргу 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Гарантований покупець» виплатив «зеленим» електростанціям лише 4% боргу 2020 року

Фондовий ринок
443
Державне підприємство «Гарантований покупець» почало виплачувати борги 2020 року виробникам «зеленої» електроенергії в Україні і зменшило свою заборгованість на 0,9 млрд грн (4%) — до 21,5 млрд грн.
Про це повідомили пресслужба ДП. Як зазначається, підприємство також перерахувало 0,9 млрд гривень на виплату заборгованості перед держкомпанією «Енергоатом», яка становить 7,4 млрд грн. Тобто «Енергоатому» виплачено 12% боргу.
За даними ЗМІ, на рахунки «Гарантованого покупця» нещодавно надійшло 5 мільярдів гривень від «Укренерго», яке залучало цільові кредити в державних банках для виплати боргів перед інвесторами в «зелену» енергетику. Таким чином, нерозподіленими «Гарантованим покупцем» залишається 3,2 мільярда гривень.
Нагадаємо, підприємства відновлюваної енергетики подають позови про невиконання державою своїх обов’язків з оплати за вироблену «зелену» електроенергію, і крім «Державного покупця» суди почали залучати як відповідача також Кабінет Міністрів України, як сторону, що підписувала меморандум з інвесторами у відновлювану енергетику.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас