Голова Мінфіну повідомив, скільки Туреччина інвестувала в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Мінфіну повідомив, скільки Туреччина інвестувала в Україну

Казна та Політика
261
Загальний обсяг турецьких інвестицій в Україну з урахуванням ресурсів, залучених через банківські структури та спільні підприємства в інших країнах, досягає 3 мільярдів доларів.
Як повідомила пресслужба Міністерства фінансів, про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю одному з видань.
«Зараз обсяг турецьких інвестицій в Україну перевищує 500 мільйонів доларів. За експертними оцінками, їх загальний обсяг з урахуванням ресурсів, залучених через банківські структури і спільні підприємства в інших країнах, досягає 3 мільярдів доларів. Але ми хочемо бачити наше Інвестиційне співробітництво більш активним. Нинішній рівень вважаю недостатнім, враховуючи економічні можливості країн», — сказав Марченко.
Міністр зазначив, що Туреччина — четвертий у світі ринок для українського експорту і шостий партнер за рівнем товарообігу. У 2019 році обсяги двосторонньої торгівлі досягли 5 мільярдів доларів, а за 9 місяців 2020 року цей показник становив 3,7 мільярда доларів.
«Глави наших держав неодноразово озвучували амбітну мету — підвищити обсяг двосторонньої торгівлі до 10 мільярдів доларів. Тому існує колосальний потенціал для зростання економічного партнерства. Це підтверджує і статистика. Обсяги товарообігу в 2019 році зросли на 22,3% в порівнянні з 2018 роком», — сказав Марченко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас