В Україні пропонують змінити процедуру перереєстрації автомобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пропонують змінити процедуру перереєстрації автомобіля

Особисті фінанси
10658
Міністерство внутрішніх справ запланувало внести кардинальні зміни до порядку отримання посвідчення водія, підготовки водіїв та реєстрації транспортних засобів.
Про це йдеться на офіційному сайті відомства в проєкті постанови Кабміну «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».
Так, проєкт акта передбачає можливість укладення договору купівлі-продажу автомобіля (надання послуги з перереєстрації транспортного засобу) в електронному вигляді з використанням сервісу «Електронний кабінет водія» без особистої присутності в такому органі суб’єкта отримання послуги.
Зазначимо, що кожен автомобіліст може скористатися «Електронним кабінетом водія» для того, аби здійснити ту чи іншу операцію. Аби отримати до нього доступ, потрібно ввести дані через ID.GOV.UA або через ПРИВАТ BANKID.
За допомогою онлайн-сервісу можна зробити таке:
  • замовити обмін та відновлення посвідчення водія;
  • перевірити авто за VIN-кодом;
  • сплатити штрафи;
  • верифікувати дані;
  • призначити Належного користувача.
Окрім того, термін між теоретичним і практичним іспитами в територіальному сервісному центрі МВС збільшиться з трьох місяців до двох років.
У посвідченні водія в разі складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач проставлятимуть відповідну відмітку. Норми, що регулюють відносини в частині подання відповідних документів для підтвердження навичок керування транспортними засобами, будуть виключені.
Постанова передбачає надання можливості особам, що проживають у віддалених населених пунктах, де відсутні територіальні сервісні центри МВС, здійснити обмін національного посвідчення водія, отримати міжнародне посвідчення водія в мобільних сервісних центрах МВС (спеціально облаштовані транспортні засоби).

Довідка Finance.ua:

  • Якщо ви змінили своє по батькові, то варто обміняти і ваші посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.
  • Українці в 2021-му повинні заплатити податки за свої машини в тому випадку, якщо їх вартість становить не менше ніж 375 мінімалок (2,2 млн грн) і вік не перевищує 5 років.

Cервіс оформлення електронних полісів автоцивілки 🚙

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас