Столичні водії сплатили штрафів за неправильне паркування на 37 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичні водії сплатили штрафів за неправильне паркування на 37 млн гривень

Особисті фінанси
149
У столиці за півтора роки за неправильне паркування водіям виписали штрафів на майже 37 мільйонів гривень. Більшу частину суми водії вже сплатили до міського бюджету.
Про це розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Валентин Осипов.
У період від 2 липня 2019 року до 27 січня 2021 року київські інспектори з паркування склали 73 тисячі 668 адміністративних постанов за порушення правил зупинки, стоянки та паркування. Усі факти порушень були зафіксовано на фото- та відеозйомці.
Загальна сума штрафів – 36 мільйонів 840 тисяч 65 гривень. При цьому до бюджету столиці надійшло 19 мільйонів 586 тисяч 24 гривні – це 54% від цієї суми
«Якщо до цієї суми додати 15 мільйонів 526 тисяч — це 50% знижка, яка надається водіям при оплаті штрафу протягом 10-ти банківських днів, то кількість сплачених постанов на сьогодні складає 96%», — пояснв Осипов.
Найпопулярніші порушення:
  • Переважна більшість порушень — це розміщення автомобіля, який суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху;
  • також часто водіям виписували штрафи за зупинку ближче 10 метрів від пішоходних переходів та виїздів з прилеглих територій;
  • зупинку на смугах громадського транспорту;
  • зупинку ближче за 30 метрів від зупинок громадського транспорту.
У планах на 2021 рік, за словами директора департаменту, впровадження у Києві автоматизованої системи контролю оплати вартості послуг паркування та «кардинальне збільшення надходжень від оплати паркування».

Довідка Finance.ua:

Штрафи за неправильне паркування:
  • Зупинка і стоянка в зоні знака, що забороняє зупинку і стоянку — 255−510 грн.
  • Порушення правил паркування (також несплата вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування за кожну добу використання) — штраф у розмірі 20-кратної вартості 1 години паркування.
  • Паркування на місцях для інвалідів особами, які не мають пільг, або на місцях, не призначених для паркування відповідних транспортних засобів — штраф у розмірі 30-кратної вартості 1 години паркування.
Часто за кермом? Економте свій час і гроші – вибирайте і замовляйте для себе спеціальну карту для водіїв прямо на Finance.ua.

Кредитні картки для водіїв 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас