Кабмін продовжив експеримент із дистанційної оплати "комуналки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін продовжив експеримент із дистанційної оплати "комуналки"

Особисті фінанси
965
Уряд прийняв рішення продовжити термін реалізації експериментального проєкту щодо формування навичок та популяризації дистанційної оплати житлово-комунальних послуг серед одержувачів пенсій та грошової допомоги до 31 грудня 2021 року.
Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.
«Проєкт продовжено з метою більш широкого залучення уповноважених банків до реалізації експерименту та у зв’язку із проведенням заходів, спрямованих на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», — ідеться в повідомленні.
У рамках проєкту окремими уповноваженими банками було проведено такі заходи:
  • проведення оплати за спожиті житлово-комунальні послуги серед одержувачів пенсій та грошової допомоги на довільні реквізити через дистанційні канали обслуговування: мобільний додаток та інтернет-банкінг;
  • реєстрацію в системі банк-online без відвідування відділень банку;
  • регулярне інформування одержувачів шляхом відправлення смс-повідомлень про роботу систем дистанційного обслуговування та «гарячих» телефонних ліній, дистанційна оплата за спожиті житлово-комунальні послуги, смс-інформування про зарахування грошових коштів;
  • розміщення на веб-сайтах інформаційних відеороликів з відповідними рекомендаціями щодо безпечного обслуговування в банках.
За даними АТ «Ощадбанк&#750», кількість одержувачів, що сплачували комунальні послуги через дистанційний канал за період експерименту, зросла майже утричі.

Довідка Finance.ua:

  • Експериментальний проєкт щодо дистанційної оплати житлово-комунальних послуг одержувачами пенсій та грошової допомоги уряд запровадив у квітні 2020 року.
  • Громадяни, які отримують пенсії та грошові допомоги через банківські установи, можуть дистанційно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги.
  • Для цього необхідно зареєструється у системі дистанційного обслуговування або зателефонувати на «гарячу» лінію банку і надати інформацію про перелік ЖКП, які плануєте оплатити дистанційно, та необхідні дані для оплати послуг з їх рахунків.

Показники «зі стелі»? Від чого залежать ваші рахунки за опалення

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас