Як отримати електронний підпис в Приват24 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати електронний підпис в Приват24

Особисті фінанси
764
Життя сучасної людини немислима без мобільного зв’язку, Інтернету, автомобіля, пральної машини і багатьох інших речей, про які всього півстоліття тому переважна кількість звичайних людей взагалі не знали. До цього переліку нововведень можна включити і електронний підпис, за допомогою якого зараз можна дистанційно візувати різноманітні електронні документи.
Що таке електронний підпис
Електронний цифровий підпис фізично являє собою звичайну числову унікальну послідовність, яка ідентифікується з конкретної фізичної особистістю. Аналогію можна провести з ідентифікаційним кодом. Головна відмінність електронного цифрового підпису від ідентифікаційного коду полягає в довжині числової послідовності. У електронного цифрового підпису ця послідовність набагато більше. Електронний цифровий підпис зберігається в спеціальному файлі, який зазвичай записується на флеш-носій. Відкрити файл з електронним підписом можна тільки по паролю, який зобов’язаний пам’ятати власник.
Отримати електронний цифровий підпис можна тільки в одному зі спеціалізованих центрів, який уповноважений видавати ЕЦП. Одним з таких центрів є Приватбанк. Будь-який клієнт Приватбанку, що має доступ до сервісу Приват24, може самостійно в он-лайн режимі сформувати свій електронний цифровий підпис.
Отримання електронного цифрового підпису в Приват24
Для того, щоб отримати електронний цифровий підпис, клієнт повинен зайти в додаток Приват24, вказавши номер свого мобільного телефону і пароль. Для формування електронного підпису клієнт повинен зайти на вкладку «Всі послуги», вибрати пункт меню «Бізнес». У списку доступних опцій необхідно вибрати «Завантажити сертифікат».
Як отримати електронний підпис в Приват24
У вікні клієнт повинен ввести свої персональні дані: ПІБ, Населений пункт, Область, адреса електронної пошти, після чого підтвердити правильність введених даних кнопкою «Дані вірні».
Як отримати електронний підпис в Приват24
На етапі генерації електронного цифрового підпису клієнт повинен буде придумати пароль доступу до файлу з електронним цифровим підписом, ввести його в відповідне поле і продублювати.
Як отримати електронний підпис в Приват24
На заключному етапі генерування електронного підпису клієнту прийде SMS-повідомлення з кодом підтвердження, який необхідно буде ввести у відповідне поле, а також встановити «галочку» пункту «Я знайомий і згоден з умовами і правилами надання банківських послуг і підтверджую правильність відправлених мною даних».
Як отримати електронний підпис в Приват24
Якщо клієнт все зробив правильно, на його комп’ютер в папку «Завантаження» закачується файл з електронним цифровим підписом, який може бути використаний для підпису електронних документів. Клієнт повинен розуміти, що даний файл може бути використаний третіми особами в разі його неналежного зберігання, з усіма наслідками, що випливають. Власне, в цьому і полягає головний недолік роботи з електронним цифровим підписом. Якщо «паперовий» підпис клієнта підробити дуже складно, будь-яка графологічна експертиза з великою часткою ймовірності може визначити справжній і підроблений підпис, то у випадку з електронним цифровим підписом такої можливості не існує апріорі. Тобто, документ, підписаний електронним цифровим підписом, завжди буде вважатися справжнім, і, якщо підписом скористалися шахраї, довести це буде неможливо.
Що таке SmartID
В якості альтернативи класичного електронного цифрового підпису можна використовувати підпис SmartID (кваліфікований електронний підпис). Переваги SmartID:
Немає необхідності використовувати флеш-носій, оскільки SmartID розташовується в хмарному сховищі.
Використовувати SmartID можна з будь-якого пристрою, з якого є можливість зайти в Приват24.
Використовувати SmartID можна на будь-якому ресурсі, який підтримує API.
За матеріалами: CCloan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас