Як покласти гроші на карту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як покласти гроші на карту

Особисті фінанси
20
У гаманці сучасної людини, напевно, можна знайти кілька пластикових карт від різних банків. «Пластик» став дуже зручний. Він займає мало місця, не зношується, досить міцний, на карті може перебувати досить велика сума грошей, яку носити з собою у вигляді готівкових коштів явно незручно. У деяких випадках, коли з тих чи інших причин, потрібна готівка, в банкоматах знімаються готівкові гроші з карти. В окремих випадках потрібно зворотна операція – покласти готівку на карту. Зробити це можна через спеціальний банківський термінал, який призначений для цієї процедури, а також через банкомат, якщо він підтримує цю функцію.
Як знайти банкомат, що приймає готівку
Для того, щоб знайти такий банкомат, слід зайти на офіційний сайт того банку, який потрібен клієнту, і подивитися адреси найближчих таких банкоматів або терміналів. Потім, відправитися до найближчого з них і внести необхідну суму.
Визначити візуально чи приймає банкомат готівку купюри дуже просто. По-перше, він більше за розмірами, ніж класичний банкомат. По-друге, він має спеціальний приймач для купюр, причому, цей приймач відрізняється від приймача на банківських терміналах. Як правило, банкомати з функцією Cash-in встановлюються або у відділеннях банків, або у великих торгових центрах. На вулиці таких банкоматів ви не знайдете.
Оптимально використовувати банкомат «свого» банку, щоб не переплачувати комісійні збори.
Послідовність процедури внесення грошей на карту через банкомат
Необхідно вставити карту, яка буде поповнюватися, в банкомат, як це робиться під час процедури зняття грошей з карти (деякі банкомати дозволяють поповнювати карту тільки по її номеру, без фізичної присутності самої карти).
Ввести ПІН-код карти
На екрані дисплея вибрати пункт меню «Внесення готівки»
Після цього відкриється лоток, в який необхідно покласти всю суму.
Після того, як банкомат перерахує гроші, необхідно підтвердити зарахування коштів на карту.
Головна відмінність внесення грошей на карту через банкомат і через термінал полягає в тому, що в банкоматі можна вносити відразу всю суму, поклавши стопку купюр в приймач-лоток. У терміналах такої можливості немає. Всі купюри необхідно подавати в спеціальний отвір по черзі.
Треба знати
Валюта картки повинна відповідати тим купюрам, які будуть вноситися.
Вносити можна тільки купюри певних номіналів, за один раз в лоток можна класти не більше 50 купюр (при цьому номінал купюр може бути різним)
Пошкоджені купюри будуть повернуті
Транзакція не проводитиметься, якщо в банкоматі немає паперу.
Вносити гроші можуть тільки резиденти даного банку.
За матеріалами: CCloan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас